Világ legelső biognómiával foglalkozó blogja

Antalpali természetgyógyász, biognómus blogja

Antalpali természetgyógyász, biognómus blogja

Melyik harcművészet a leghatékonyabb?

2016. július 28. - Antalpali

Félsz hazamenni a sötétben? Szórakozóhelyen belédkötnek? Bántanak az osztálytársaid? Ha a válaszod ezekre a kérdésekre igen, akkor ideje harcművészetet tanulnod. Igen ám, de ilyenkor felmerül a kérdés, hogy melyiket? Elmondom neked. Én fekete öves vagyok klasszikus jiu-jitsuból, szóval értek hozzá. Valamiféle utcai önvédelmi harcművészetet kell választanod, olyat, mint a krav-maga, pencak-silat, kali. A küzdősport azért nem a legjobb választás, mert a küzdősportban vannak szabályok. Az utcán pedig nincsenek! A másik hátránya a küzdősportoknak az, hogy azok rákoncentrálnak egy harcnemre, például a boxban csak ütni kell, és nem tanítanak meg olyanokra, mint fegyverek kivédése, pisztoly, gépfegyver elvétele a támadótól, szamurájkard elhárítása, több támadó hatástalanítása. A küzdősportok másrészt pedig rengeteg hatástalan fogást tanítanak, pedig egyszerűbb illegális technikákkal elintézni a támadót, herén rúgással, szem, torok kaparásával.

 

Ha összeeresztenénk egy profi boxolót egy profi krav-magással, akkor a krav-magás nyerne, mert olyan technikákat alkalmazna, amit a boxoló nem tanult kivédeni, és a boxolónak eszébe se jutna. Engem, mint egy profi jiu-jitsu mestert, ha egy profi boxoló meg akarna ütni, akkor én elkapnám a karját, és hátracsavarnám. Hiába tiszta izom valaki, az ízületei neki is sérülékenyek. A boxolók azok csak ütik egymást, nem tanulják meg, hogy kell kicsavarni a másik ember kezét, ezért védekezni se tudnak ellene.

Én mindig is tudtam, hogy a küzdősportok nem elég hatékonyak, ezért sose küzdősportoltam, ki se próbáltam élesben a technikáimat, mert tudom, hogy működnek. Az én technikáim több  ezer éves japán hagyományokból erednek, jobbak, mint a box, mert az csak néhány száz éves sport. 

De miért is van szükség a harcművészetekre?

Ha bekapcsoljuk a tévét, akkor láthatjuk, hogy a hírekben gyakran számolnak be rablásokról, lövöldözésekről, terrortámadásokról. Ha tanulnának az emberek harcművészetet, akkor simán meg tudnák magukat védeni. A másik ok az, amiért a jövőben nagyobb szükség lesz a harcművészetekre, hogy Európába egyre több harmadik világbeli bevándorló érkezik, és sokan közülük muszlim radikálisok. Félre ne értsetek! Én híve vagyok a bevándorlásnak! Az öregedő Európai népességnek szüksége van a fiatal munkaerőre, másrészt a bevándorlók nagyon magasan képzettek, bolondok lennénk nem hasznosítani a bevándorlás nyújtotta előnyöket! A bevándorlók között nagyon sok az agysebész, űrkutató, informatikus, orvos, Európa gazdasága iszonyat nagyot tudna profitálni a bevándorlásból! Elkél még ide néhány millió muszlim, hogy a kontinens egészséges diverzitása fennmaradjon.

Ám minden jóban van valami rossz, el kell ismernünk, hogy a muszlimok között nagyon sok a terrorista, radikális. Aki nem feltételezné róluk, gondoljon csak a százötven halálos áldozatot követelő párizsi terrortámadásra, a kölni tömeges nemi erőszakra, a belgiumi robbantásokra, a londoni késes támadásokra, a nizzai kamionos merényletre, a németországi baltás támadásra, és a szintén ottani robbantásos öngyilkos merényletre. Ez így soknak tűnik egyszerre, de ilyeneket európaiak is szoktak csinálni, csak jusson eszünkbe az IRA, az ETA, és Breivik. A terrorizmusnak amúgy vannak gazdasági előnyei, amikre senki nem gondolt eddig. A robbantások miatt sok robbanószer alapanyag fogy, a lövöldözésekhez kell lőszer, meg lőpor, így a terroristák sokat vásárolnak, ez felpörgeti a gazdaságot. Másrészt a terrorizmus sok új munkahelyet teremt, nagy szükség van több rendőrre, terrorelhárítóra, mentősökre, sürgősségi ellátó személyekre. Orbán Viktor pedig kerítést épít az országunk köré, hogy mindezektől az előnyöktől megfosszon minket, igazából azért kéne egy nagy kerítést építeni Európa köré, hogy az ittlévő muszlimok ne tudjanak visszamenni, és megmaradjanak nekünk.

Szóval a jövőben ezért van szükség önvédelemre, mert lehetséges, hogy napi szinten kell majd küzdenünk az életünkért, a környékből, ahol élünk, előfordulhat hogy egy no-go zóna lesz.

Ha küzdősportra tudunk csak menni, milyet válasszunk?

Előfordulhat, hogy a településen, ahol lakunk, nincs önvédelmi oktatás, csak küzdősport. Ebben az esetben kénytelenek leszünk küzdősportra járni, de végül is ez nem akkora baj. Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy melyik küzdősport a leghatékonyabb. Én a takewandót ajánlom, mert abban a sportban megtanítanak a pörgőrúgásra, ami egy nagyon hasznos technika, a filmekben jól működik. Ha egy takewandóst összeeresztenénk egy thai-boxossal, akkor a takewandós nyerne, mert lerúgná a thaios fejét egy pörgőrúgással.

Amit nem érdemes választani, az a birkózás, dzsúdó, brazil jiu-jitsu. Szoktam néha a tévében nézni ezeket, és mindig jót röhögök rajtuk. Úgy fogdossák egymást, mint a melegek, ezt nevezik harcművészetnek? Ha egy díjbírkózó megtámadna engem, és elkezdene így taperolni, akkor én biztos, hogy megfejelném!
A brazil jiu-jitsuban pedig nagyon sok a földharc, hát elmondom, az is értéktelen. Az utcai harcban egy másodperced van, hogy felállj a földről, mert különben véged! Persze, hogy ha valakinek ez a kedvenc sportja, csinálja, én nem bánom, tőlem pingpongozhattok is, de akkor ne csodálkozzatok, ha elvernek titeket!

Egy szó, mint száz, ha valaki meg akarja védeni magát, az nyugodtan keressen fel engem, én megtanítom!

A bejegyzés trackback címe:

https://antalpali.blog.hu/api/trackback/id/tr368920352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Srác9 2017.08.21. 17:25:22

Kedves Pál!

Véletlenül akadtam a blogjára,de amint látom Ön egy polihisztor! Sportban,migráns kérdésben,orvosi dolgokban is ász!

"Én fekete öves vagyok klasszikus jiu-jitsuból, szóval értek hozzá. "

Economsol 2019.05.04. 20:22:06

"elkapnám a boxoló karját" hahaha hát ez mekkora marhaság :) még egy amatőr emberét sem lehet elkapni ha üt nem egy boxolóét :) azért barátom mielőtt ilyeneket írsz talán próbáld ki :) mondjuk velem. fogadunk, és ha elkapod a kezem egy ütéskor akkor fizetek neked.. ha nem akkor te. annyi előnyt adok, hogy megmondom melyik kezemmel fogok ütni. még úgyse fog sikerülni....
süti beállítások módosítása