Világ legelső biognómiával foglalkozó blogja

Antalpali természetgyógyász, biognómus blogja

Antalpali természetgyógyász, biognómus blogja

A class FM boring showjában leadott műsorom

2016. június 26. - Antalpali

Mostanában minden második hétben műsort adok a Class FM reggeli boring showjában, Sebestyén Balázzsal. Ebből olvashattok egy kis leírást:

Balázs show:  Olyan vendégünk lesz, aki már évekkel ezelőtt volt nálunk, biognóm tanácsokat fog osztogatni nekünk. Ő nem más, mint Antal Pali, biognóm hatóanyag elemző. Mi férfiak nagyon büdösek vagyunk, ezért mindenféle kozmetikumot kell használnunk, hogy ne legyünk azok. Az emberekben kialakul egy bizonyos ősbizalom a termékek iránt, mindenki csak bemegy a boltba, és csak levesz egy kozmetikai szert a polcról, anélkül, hogy megnézné, hogy van-e rajta biohazard jelzés. Azért, hogy ezt letisztázzuk, meghívtuk a világ legjobb biognómusát, itt a műsorban Antal Pali, jó reggelt Pali, helló, jó reggelt, helló!

Antal Pali: Jó reggelt!

Balázs show: Ma, hogy leszűkítsük a kozmetikai szerek széles témáját, egy olyan témát választottunk, ami mindenkit érint, a dezodorokról lesz szó. Mert fürdés helyett ugye azt használjuk. Meg lehet gátolni vele az izzadást.

Antal Pali: És ez az én bajom.

Balázs show: Az, hogy használják?

Antal Pali: Nem, az hogy gátolni akarják az izzadást. Gátolni, és nem szabályozni. A drága jó nagymamám azt mondta, amikor a tanár panaszkodott, hogy büdös vagyok, hogy "nem szagolgatni kell, hanem tanítani" Az izzadás az ugyanis jó dolog. A kiválasztó szervrendszerhez hasonlóan az izzadás azért van, hogy a szervezet kitaszítsa a méreganyagokat. A vese meg a máj az meg csak dísznek van. De van az izzadásnak egy olyan hátulütője, hogy büdösek leszünk tőle. Ugyanis van a bőrünkön egy baktériumflóra, ami anyagcseréjekor büdös anyagokat termel.

Balázs show: Tehát ha nincs baktérium, akkor nem vagyunk büdösek

Antal Pali: Ha nincs a baktériumoknak ez az anyagcseréje, akkor nem vagyunk büdösek. De büdösek lehetünk még attól is, ha belül valami nem úgy zajlik, mondjuk bekakáltunk. Én már messziről a tömegből kiszagolom, hogy ha valaki bekakált.

Balázs show: Neked ilyen parfümér orrod van?

Antal Pali: Nincs, de 25 év tapasztalat alatt eleget szagolgattam embereket, megmondom, hogy ha valaki bekakált. És az emberek helytelenül mérgező dezodorokkal akarják elnyomni a szarszagot.

Balázs show: Jó, de senki se azért használ dezodorokat, hogy ne izzadjanak, meg ne szarjanak be, hanem azért, hogy ne legyenek büdösek.

Antal Pali: Az izzadás amúgy természetes módon megelőzhető. Gondoljunk bele, van olyan, aki látott már kutyát izzadni? Nem! A kutyák ugyanis nem izzadnak, a nyelvüket lógatják, úgy hűtik le magukat. Ezért a kutyáknak nincs szükségük dezodorra, mert nem büdösek az izzadság miatt. Mi is tanulhatunk tőlük, a természet mindig jó tanácsokat ad, ha melegünk van, lógassuk a nyelvünket, és csaholjunk, így mi se fogunk izzadni.

Balázs show: És mi a dezodorokkal a legnagyobb baj? Miért ne használjuk?

Antal Pali: A legtöbb dezodorral az a baj, hogy egy plutóniumvegyületet tartalmaznak, ami blokkolja a verejtékmirigyek működését. Ezért lehetséges az, hogy most már 72 órás dezodorokat lehet kapni. A dezodorokkal a hónaljunkat fújjuk be leginkább. A hónalj az egy speciális terület, ami direkt arra van, hogy a nehézfémeket, és vegyianyagokat kiürítse. Ha én tíz éven keresztül minden nap leblokkolom a hónaljam csakráit, akkor ezek a méreganyagok nem tudnak kiürülni.  De gondoljunk csak bele, mi lehet azokkal a méreganyagokkal, amit nem tud a szervezet kiválasztani? Felhalmozódnak a legközelebbi zsírszövetben. És ha logikusan belegondolunk, akkor kitaláljuk, hogy melyik a hónaljunkhoz eső legközelebbi zsírszövet.

Balázs show: A hónalj!

Antal Pali: Nem, a mell. A mell zsírszövetjében található méreganyagok például mellrákot képesek okozni, és ezért a patológusok mostanában rengeteg mellrákos egyén mellében találtak olyan méreganyagokat, mint a kriptonit, amiről nem is tudják, hogy hogy került oda. Hát így kerül oda, hogy leblokkoljuk az izzadást.

Balázs show: És mégis hogyan kerüljük ki ezeket a méreganyagokat, ha vásárolunk? A csomagoláson nem tudnak csalni. Én például nem veszek olyan dezodort, amire az van ráírva, hogy plutóniumot tartalmaz. Vagy van trükközés?

Antal Pali: Őőőőőőő, trükközgetnek az elnevezéssel. A kozmetikai szereknek egy teljesen más nevezékrendszerük van, amit egy átlagember be se tud azonosítani. Mondok egy példát. Amit mi úgy ismerünk, hogy víz, az kozmetikai szereken gyakran úgy szerepel megtévesztésként, hogy aqua. Hogy véletlenül se ismerd meg! Ugyanis amikor az 1965-ös nagy árvíz volt, akkor az emberek elkezdtek ódzkodni a víz használatától. De ha utánanézünk, láthatjuk, hogy a gyártók továbbra is használnak vizet a kozmetikai termékekben.

Balázs show: Akkor elég csak annyit csinálnunk, hogy olyant veszünk, amire rá van írva, hogy aqua-free, onnantól kezdve...

Antal Pali: Onnantól kezdve lehet még benne triklozán, propilén-glikol. A propilén-glikolról azt kell még tudni, hogy fagyállóban használják, halálos méreg, ha cégeket csuknak le, mert fagyállót tesznek az élelmiszerekbe, akkor mit keres a kozmetikumokban?

Balázs show: De a fagyálló az az etilén-glikol, nem a propilén glikol! És az etilén-glikol azért mérgező mert oxálsavvá metabolizálódik a májban, a propilén-glikol pedig azért nem mérgező, mert tejsavvá, és piroszöllősavvá metabolizálódik a májban. Tehát a kettő nem ugyanaz, a propilén-glikol nem az ablakmosókban használt fagyálló!

Antal Pali: Hát most nekem tök kínai amit mondasz. Glikol-glkikol nem mindegy? Mindegyik fagyálló.

Balázs show: Akkor nem adunk alternatív megoldást?

Antal Pali: De adunk! Az én webshopomban rengeteg természetes hatóanyagból készült izzadásgátlót lehet venni, nem tartalmaznak plutóniumot. Egyik kedvenc termékem a kisebbségi dezodor, amit cigányoknak fejlesztettem ki, hogy ne legyenek büdösek ők se. Azt hiszem erre ugrani fognak.

Balázs show: Végzettséged micsoda Pali?

Antal Pali: Négy általánost végeztem, mert mindig megbuktam környezetből az alsóban. Aztán partizánmód hallgattam az összes egyetemet, így lettem biognómus.

Balázs show: Ezt mindig is tudtam rólad, erre voltam kíváncsi. Hallottam indítottál egy blogot, ami elég sikeres lett.

Antal Pali: Testépítésről írt cikkemet már 596-an lájkolták. De az olvasottság még nem jelent semmit. Ha tennék fel magamról meztelen képeket, azt több tízezren lájkolnák, mert elég szexi vagyok. De én a minőségre törekszem, nem a testemmel akarom növelni a nézettségemet.

Balázs show: Nagyon helyes! És mit reggeliztél ma Pali?

Antal Pali: Az uram megkínált egy kis fehérjeturmixxal, aztán ettem egy kis csicseriborsót csicsókával, és fogjátok be a fületeket: patkány-olajat!

Balázs show: Hejj, ez az! Szeretünk Pali! Puszi neked! Viszlát két hét múlva!

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://antalpali.blog.hu/api/trackback/id/tr558845136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Epikus SZTK · http://www.oek.hu/oek.web 2016.06.29. 08:26:45

Ehhez nem is kell semmit hozzátenni. Így jó, ahogy van.
Milyen jó is nekünk, hogy vannak ezek a felvilágosító rádióműsorok. Komolyan, majdnem olyan, mint anno az iskolatévé.
Csak így tovább!!!

Antalpali 2016.07.28. 21:07:38

@Epikus SZTK: Már vége van a műsornak sajnos :(
süti beállítások módosítása