Világ legelső biognómiával foglalkozó blogja

Antalpali természetgyógyász, biognómus blogja

Antalpali természetgyógyász, biognómus blogja

Az alkohol, a dohányzás és a kábítószerek pozitív hatásairól

2016. október 13. - Antalpali

A mai világunkban a különféle bódító szubsztanciák igencsak stigmatizálva vannak a média által. A szeszes italok, és a különféle illegálisnak titulált kábítószerek ellen kereszteshadjáratot indított a modern orvostudomány, prevenciós programjaikkal beférkőznek az iskolákba, és a munkahelyekre, démonizálják ezeket az évezredek óta használt szereket. Mi lehet ennek az oka? Ha megnézzük, a legtöbb kábítószer, az etil-alkohol, meg a dohány természetes anyagokból készülnek, tehát valójában semmi probléma nincs velük. Miért folyik akkor ez a lejáratókampány? A válasz egyszerű: ezek a természetes anyagok nagyon egészségesek, gyógymódot jelentenek sokféle betegségre, így az orvostudománynak nem érdeke, hogy az emberek fogyasszák ezeket a méregnek kikiáltott medicinákat. Ha az emberek nem drogoznak, nem isznak, meg nem dohányoznak, akkor hamarabb megbetegszenek, és a gyógyszergyárak többet profitálnak a lebetegedett népségből, lesz fogyasztópiaca a saját szintetikus gyógymódjainak. A szintetikus gyógyszerekről tudjuk, hogy betegségeket okoznak, így a modern orvostudomány páciense bekerül ebbe az ördögi körbe, újra és újra az orvosok elé fog járulni, hogy gyógyítsák ki az őáltaluk okozott nyavalyákból... Holott a megoldás mindenkinek a kezében van. A kannabisz például gyógyítja a rákot, kemoterápia helyett jobban tennék a rákosok, ha füveznének. Vegyük hát sorra, hogy a többi egészségtelennek kikiáltott szer milyen pozitív tulajdonságokkal bír.

A dohány: A Nicotiana nemzetséghez tartozó növényből készül ez a gyógynövénykivonat, az amerikai indiánok már évezredek óta használták gyógyításra. A wikipédia szerint "a nicotiana szó (csakúgy, mint a nikotin) Jean Nicot, Franciaország portugáliai nagykövetének nevéből származik, aki 1559-ben gyógyszerként küldött dohányt Medici Katalin udvarába". Az amerikai indiánok úgy gondolták, hogy  "a dohány a Teremtő ajándéka és a kifújt dohányfüst felemeli az egekbe az ember gondolatait, imáit"
Láthatjuk hát, hogy régen is gyógyításra használták, csak a modern orvostudomány járatta le ezt a nemes növényt. Jómagam is napi két és fél doboz cigarettát elszívok, és mégsem vagyok rákos. Kedvencem a Prilukki, meg a Víkend, de nem vetem meg a betonszofit sem. Minek köszönhetjük a dohány gyógyító hatását? A dohány tartalmaz egy nikotin nevű vegyületet, ami megnöveli az agy dopaminszintjét, boldogságérzést okozva ezzel. Boldognak lenni jó, ha az ember boldog, nincs is szüksége gyógyszerekre. Sokan nem tudják, de nemcsak a dohány tartalmaz nikotint, hanem az összes sejt is nikotinamid adenin dinukleotid néven. Ha megnézzük a B3 vitamin tudományos nevét, ami niacin, azaz nikotinamid acid, akkor láthatjuk, hogy egy teljesen ártalmatlan vegyülettel van dolgunk, a dohányzás az egy nagyon jó B3 vitamin forrás.

Az etil-alkohol: Az első szőlőből készült alkoholos italt a bibliai Noénak köszönhetjük, az emberiség évezredek óta használja ezt a szert. Már az ókori egyiptomiak is ismerték a sör előállításának módját. Nincs betiltva, habár voltak próbálkozások, például az amerikai szesztilalom idején, de az emberiség bölcsebb annál, minthogy hagyja magát megvonni egy ilyen nemes anyagtól. Az orvostudomány szerint a mértéktelen alkoholfogyasztás függőséget okoz, és elbutíthatja a felhasználót, ám ez nem igaz. Jómagam is napi szinten érzem az alkohol jótékony hatásait. Ha nagyon remegnek a kezeim, akkor lerántok egy-két felest, és a kézremegés hirtelen elmúlik. Egészségem megtartása érdekében napi szinten fogyasztok néhány üveg bort, egy rekesz sört, és 10-15 felest. Az alkohol nagyon jó hatással van az emberi kapcsolatokra, barátaimmal régóta hódolunk eme közös szenvedélyünknek. A helyi kiskocsmában nagyon jó közösségi játékokat találtunk ki, amihez az alkohol nélkülözhetetlen. Versenyzünk azon, hogy ki bír húzóra több bort meginni, vagy ki bír több felest egymás után lerántani. Az alkohol nagyon jó méregtelenítő hatású, barátaimmal nagyon sokat járunk méregtelenítő kúrákra. Egy egész estés méregtelenítő kúra során előfordul velem, hogy hányni kezdek, végbélizmaim is elernyednek, és gatyám tartalmát teletöltöm. Ha olvasóimmal is ilyen történik, ne aggódjanak, ilyenkor a szervezet csak méregtelenít, egy természetes folyamatról van szó. Az alkohol nagyon jót tesz a sportteljesítménynek, amikor iszom, akkor nagyon jól tudok verekedni, meg a munka is jobban megy. Szerencsére a magyar társadalomban az alkohol igen fontos szerepet tölt be. Fogyasztásával a tini jelezni tudja, hogy a társadalom felnőtt tagja, akkor lesz valaki igazi férfi, ha húzóra meg bír inni három deci vörösboros kólát. Örömmel látom, hogy az alkoholizálás népszokássá vált, a magyarság nem hagyta, hogy a modern tudomány megfossza őt az élvezetektől.
Kedvenc italaim: Koccintós, és a Tipli. A Koccintós egy igazi vállas, karakteres fehérbor. Mikor számhoz emelem a műanyag butykost, érzem a kiskunsági napsütötte rónák zamatát, és a puttonyokat hordó szüretelők minden fáradságát, ami eme nemes nedű elkészítéséhez kellett. Borospohárba kitöltve, és hozzáértő módon megszagolgatva érezhetjük a magyar borászat csúcsteljesítményének termékét, a mennyei aroma szépen lassan betölti a borospince összes szegletét. A Koccintós természetes, ízlelőbimbókat csiklandozó ízvilágát jelzi, hogy fogyasztása után úgy ötven muslinca szokott a szám körül repkedni, ők is részt szeretnének venni eme ambrózia magához vételében. Ám vigyázzunk, ha bemegyünk a szupermarketbe, akkor csak olyan szeszt vásároljunk, ami etil-alkoholt tartalmaz. Az a természetes alkoholféle. Létezik ugyanis egy metil-alkohol nevű szer, ami ártalmas. És persze azért ártalmas, mert szintetikus, vakságot, halált okozhat. Mindig vizsgáljuk meg a borosüveg címkéjét, nehogy szintetikus metil-alkohol legyen benne!

A kábítószerek: Hallhatjuk, hogy a média gyakran beszél szintetikus kábítószerekről. A hír igaz, sajnos nem mindegyik kábítószer fogyasztása ajánlott, ilyen például az MDMA, LSD és a különféle amfetaminszármazékok. Szintetikusságuk teszi őket ártalmassá. Én legtöbbször kannabiszt, hasist, kokaint, meg gombát szoktam fogyasztani, mert ezek természetes anyagokból készülnek. Mondanák kedves olvasóim, hogy dehát a heroin is természetes, mert mákból készül, de el kell szomorítsak mindenkit: a heroin szintetikus. Az alapanyagot, a morfint tényleg a mákból nyerik ki, viszont összevegyítik ecetsav-anihidriddel ami mesterséges vegyület, és ettől a a morfin is mesterségessé válik, diacetil-morfin lesz. Szóval aki máktól akar beállni, az fogyasszon inkább ópiumot, az a természetes drog. Másrészt a heroint fecskendővel kell a szervezetbe juttatni, tehát egy oltás, az oltásokról pedig mindenki tudja, hogy autizmust okoznak.

További szép, mesterséges anyagoktól mentes napot kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://antalpali.blog.hu/api/trackback/id/tr1311798977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bogyo112 (törölt) 2016.10.14. 16:58:45

Na erre iszunk! ;-))))

Kicknick 2016.10.15. 13:43:45

Igy másnaposan olvasva csak annyit mondhatok : minden szavad kincs :D

Köldök_szösz 2016.10.15. 19:13:57

az alkohol borzalmas egy dolog, de nekünk csak az jutott ...
süti beállítások módosítása