Világ legelső biognómiával foglalkozó blogja

Antalpali természetgyógyász, biognómus blogja

Antalpali természetgyógyász, biognómus blogja

A videojátékok ártalmas hatásairól

2016. május 01. - Antalpali

Régen, amikor még fiatal voltam, nem volt olyan, hogy videojáték. Akkoriban a gyerekek kimentek az udvarra, vagy a focipályára játszani, és ott töltötték el az egész napot. Ma meg mi folyik? Sok fiatal mást se csinál, csak egész nap videojátékokkal játszik. Ez önmagában még nem is lenne olyan hatalmas gond. A problémák ott kezdődnek, hogy a videojátékok nagyrészt erőszakos tartalmúak, és nagyon élethűen ábrázolják az erőszakot, ennek meg az a következménye, hogy a videojátékkal játszó személy egy idő után nem tudja megkülönböztetni a játékot a valóságtól, és egy vérengző gyilkossá válhat. Még az olyan ártatlannak tűnő videojáték, mint az Angry Birds is veszélyes lehet az ember pszichéjére. Előfordulhat, hogy mondjuk egy négy éves kislány az egyik pillanatban még az okostelefonján játszik, a másikban pedig fejszét ragad, és lemészárolja az egész családját.

Köztudott, hogy rengeteg brutális gyilkos, és erőszaktevő játszott már valamilyen videojátékkal. A norvég tömeggyilkos Anders Behring Breivik szenvedélyes World of Warcraft, és Call of Duty játékos volt. A családját macsétával lemészároló H. Csanád Jutas is szeretett számítógéppel játszani. A százötven halálos áldozatot követelő párizsi terrortámadás muszlim elkövetői Playstation 4-et használtak az egymással való titkos kommunikációra. El tudom képzelni, hogy egy CTF meccs közben annyira hatott rájuk a játékban lévő erőszak, hogy amiatt bekattantak, és elkövették a terrortámadást. 

A lövöldözős videojátékok ugyanis profi gyilkológéppé képezhetik a játékost. Az FPS-ekben meg lehet tanulni, hogy hogyan kezeljünk egy gépfegyvert, megtanítanak a robbanószerek használatára, és a gránátdobásra.

Még a hazai legnagyobb játékokkal foglalkozó magazin, a Gamestar is elismeri a videojáték veszélyes voltát. Link ITT, ITT, és ITT.

Persze nem mindenki lesz brutális gyilkológép attól, mert videojátékokkal játszik. Ez függ attól is, hogy mennyi cukrot fogyaszt az illető, mert a cukor hiperaktivitást okoz. Másrészt vannak erőszakmentes játékok is, amik természetesen nem tesznek valakit ámokfutóvá. De a videojátékokkal játszó férfiakra jellemző, hogy nincs nőjük, nincs munkájuk, harminc éves korukra is a szüleiknél laknak. Szóval érdemes kerülni az erőszakmentes videojátékokat is.

Milyen eszközökön játszanak?

Videojátékokkal lehet játszani számítógépen (PC) is, de vannak kifejezetten erre a célra kifejlesztett játékkonzolok is, ilyenek a például Nintendo, Xbox, Play Station termékek. A konzolokról azt is érdemes tudni, hogy sokkal gyengébb teljesítményűek, mint a PC, csak 30 képkoca/másodpercet bírnak szemben a PC-s stabil 60-nal. Ez azt jelenti, hogy a konzolok kevésbé reálisak, kevesebb az esélye, hogy valaki pszichopata gyilkos legyen, ha velük játszik. De a veszély fenn áll.

Hogyan előzzük meg a bajt?

Ha kisunokánk videojátékozni szeretne, találjunk ki valami alternatívát! Minacraft helyett vegyünk dobókockát, stratégiai játékok helyett adjunk neki terepasztalt, ólomkatonákat (igaz azt ne, mert az ólom mérgező) Hearthstone helyett vegyünk mondjuk egy pakli Fekete Pétert, GTA helyett ültessük dömperbe, ha pedig az ebben a hónapban megjelenő Doommal szeretne játszani, akkor menjünk ki vele inkább vízipisztolyozni a kertbe, feketeszedret, céklát elrágcsálva szimulálhatjuk a démonokból kifröccsenő vért. A veteményeskertünkben játszhatunk Farmville-t élőben, a lehetőségek tárháza végtelen.

Mit kell tenni, ha már megtörtént a baj?

Sajnos nem lehetünk ott unokánk mellett a nap 24 órájában, előfordulhat, hogy elmegy valami játszópajtásához, és ott videojátékoznak. Ebben az esetben a lakásban található vágóeszközöket tegyük el gyermekek számára elérhetetlen helyre, figyeljük, hogy az élelmiszerünkbe nem-e rak szintetikus mérget ő is az élelmiszergyártó cégekkel együtt. Este a hálószobánknak zárjuk be az ajtaját, és torlaszoljuk el valami bútordarabbal, lefekvés után figyeljük a kívülről jövő neszeket. Ha találkozunk vele a házban, nézzük meg, nincs e nála fegyver.

Hogy kikezeljük a videojáték által okozott pszichózisból, adjunk neki homeopátiás szereket, vigyük el egy természetgyógyászhoz. Most, hogy tisztában vagyunk a veszéllyel, javaslom, nézzünk körbe, lehet, hogy valamelyik szerettünk szamurájkarddal a kezében épp ott áll a hátunk mö--

A bejegyzés trackback címe:

https://antalpali.blog.hu/api/trackback/id/tr838678176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bufoo 2017.05.01. 01:03:06

Te egy szuklatokoru begyoposodott fasz vagy amivel nincsen gond csak legalabb ne raknad ki nyilvanossan a faszsagaid. Mar miert elne otthon valaki aki szamitogepes jatekokkal jatszik es miert ne lennenek baratai es baratnoje ??? A ketto nem fugg ossze regen is meg a videojatekok elott is voltak antiszocialis emberek ahogy most is vannak es a masik meg h attol meg h durvabb vagy eroszakosabb jatekokkal az ember nem lesz tomeggyilkos regen amikor meg "divat " volt a haza megyek es elverem az asszonyt es gyereket tipusu apak sokkal nagyobb lelki nyomorultatt csinaltak a gyerekbol mint a videojatekok manapsag .
süti beállítások módosítása